Flora Futura peilt handelaren en kwekers over ambities Royal FloraHolland

De achterban van Flora Futura maakt zich zorgen over de actuele ontwikkelingen bij Royal FloraHolland rondom Floriday, verplichte certificering en het landelijk veilen. In een enquête probeert de vakvereniging een beeld te krijgen hoe andere kwekers en kopers de veranderingen ervaren.

Flora Futura zit regelmatig aan tafel met Royal FloraHolland om te praten over onder meer de ontwikkelingen van het landelijk veilen, productfotografie en showcase Eelde. Voorzitter Frank Timmermans heeft zo zijn twijfels of de veiling wel naar de vakvereniging luistert. Flora Futura hield recent al een enquête onder haar eigen achterban. De ambities van RFH met betrekking tot verplichte certificering, landelijk veilen en Floriday bezorgen kwekers en handelaren slapeloze nachten.

Voorzitter Frank Timmermans heeft zo zijn twijfels of RFH echt naar Flora Futura luistert.

Flora Futura houdt nu een enquête onder alle handelaren en kwekers. „Er gebeurt zo veel dat het lastig is hier een totaalplaatje van te maken. Daarom hebben wij de hulp nodig van kwekers, handelaren en andere betrokken partijen.”  

In een vragenlijst kunnen kwekers en handelaren hun meningen geven over Floriday, het ontbreken van staffelprijzen in het digitale platform, beeldveilen, realtime foto’s, verplichte certificering, digitalisering, de wijze van communiceren van RFH, nummerdrukken en het voortbestaan van de fysieke klok.

De enquête vind je hier.

Hier lees je meer over de plannen van RFH rondom het landelijk veilen en de denkbeelden van Flora Futura hierover.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties