Klokaanvoerders: FloraHolland moet ander tariefvoorstel maken

Naar aanleiding van de regiobijeenkomsten over de tariefvoorstellen van FloraHolland luidt een groep van minimaal vijf kwekers uit Heemskerk de noodklok. Volgens hen gaan veel klokaanvoerders veel meer gaan betalen dan de veiling hun voorspiegelt. Ze laken bovendien het gebrek aan maatregelen om de klok te versterken. De groep roept leden op de alv op 7 december tegen de tariefvoorstellen te stemmen.

De groep, bestaand uit onder meer Aad Duin, Corina Duin, Erwin de Wit, Dirk Koper en Bert Verduin, stelt dat iedereen het met elkaar eens is dat een sterke klok ten gunste komt van alle leden van FloraHolland., maar dat er in de voorstellen van FloraHolland alleen gekeken wordt naar wie de rekening mag betalen. „Op de vraag wat er dan gedaan wordt om de klok te versterken, kwam helaas geen verhelderend antwoord van Floraholland.”

Foto: Shutterstock

Volgens de groep is er op de regiobijeenkomsten gesteld dat de verhoging gemiddeld op 8% uit zou komen, maar dat in de praktijk blijft blijkt dat veel klokaanvoerders 14% meer gaan betalen.

De groep zegt dat het best te begrijpen zou zijn als er meer betaald moet worden door de klokkwekers, mits er dan ook echt goede maatregelen genomen worden om de klok te versterken. „Geef trouwe klokaanvoerders dan een meer vooraanstaande veilpositie, zodat wij de ruimte krijgen om de klok te versterken. Er zijn meerdere/betere opties te bedenken om de positie van de klok te versterken, nu wordt er enkel gekeken naar het betalen van de rekening, zonder duidelijke plannen.”

De groep roept aanvoerders op om tegen de tariefsverhoging te stemmen op de ALV van 7 december a.s. om zo FloraHolland terug naar de tekentafel te sturen, voor een betere opzet. „Er zullen zeker betere alternatieven te vinden zijn op die tekentafel, die ons wel de gelegenheid geven om de klok te versterken in ruil voor dat hogere tarief. En bij die sterke klok heeft uiteindelijk de gehele keten baat”, Aldus de groep.

 

 

guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
6 jaren geleden

Er is maar 1 oplossing. Wil je deelnemen in een COOPERATIE dan deel je alle kosten. PUNT.
Degene die denken het op eigen houtje te kunnen rooien, moeten maar afscheid nemen van de Cooperatie en geen veilrechten meer krijgen.

cor
cor
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marc

trouwe klok aanvoerders eerst veilen

Gast
Gast
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marc

Maar dan ook niet de resten op de klok.
Het meeste zelf regelen (bvo of voor een speciaal tarief) en dan de laatste beetjes op de klok is ook niet echt cooperatief of betrouwbaar.