FloraHolland schuift deadline Floriday voor tweede keer op

Royal FloraHolland komt eind maart met weer een nieuwe einddatum voor 100% digitaal. De veiling beseft dat 31 maart te ambitieus is. „We willen rust inbouwen”, aldus CFO David van Mechelen.

Royal FloraHolland erkent dat bepaalde functionaliteiten in Floriday nu nog ontbreken om volledig digitaal te kunnen gaan per 31 maart. De veiling schort de datum nog een keer op en gaat aan de slag met een nieuw plan. Daarvoor gaat zij in gesprek met diverse partijen in de markt. Dit zijn onder andere de Ledenraad, FPC-voorzitters, softwareleveranciers, Blueroots, Plantform, SLB, VBW en Flora Futura. Het doel van deze gesprekken is om vast te stellen welke functionaliteiten er minimaal noodzakelijk zijn om met Floriday te kunnen werken.

FloraHolland communiceert uiterlijk eind maart de concrete vervolgstappen. De veiling vertrouwt gebruikers en softwareleveranciers toe dat zij straks voldoende tijd krijgen om Floriday te implementeren.

’Meer dan huidige werkwijze nabouwen

David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland: „We willen onze waardering uiten voor de inspanningen die iedereen de afgelopen maanden heeft geleverd. We nemen daarnaast de signalen uit de markt en van onze Ledenraad serieus. We zijn ons bewust van de impact van de veranderingen voor de bedrijfsvoering op de tuin en bij kopers. De aanpassingen vragen om zorgvuldigheid, gewenning en meer tijd. Het succes van de ondernemingen van onze klanten staat voor ons centraal. Zeker met de piekperiode in aantocht is het belangrijk dat zij kunnen blijven handelen. Floriday is gebouwd op basis van intensieve samenwerking met groepen kwekers en kopers. Pas als je het gaat gebruiken merk je wat er qua werkwijze verandert of wat er ontbreekt. Digitaliseren is meer dan de huidige werkwijze nabouwen. Het is een complex proces dat veel aandacht vraagt van alle partijen. Het vraagt een andere manier van werken en denken. Belangrijk is dat we elkaar daarbij helpen. We willen daarom nu rust inbouwen”, aldus David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties