Royal FloraHolland schuift datum 100% digitaal op

Royal FloraHolland geeft telers en kopers meer ruimte om aan 100% digitaal te voldoen. De deadline om te koppelen met Floriday stond op 31 december. Omdat nu blijkt dat nog niet iedereen gekoppeld is, biedt Royal FloraHolland een coulanceregeling aan tot 31 maart 2021.

„We zijn heel ver, maar niet ver genoeg”, zegt programmamanager Martin de Ruiter over de stand van zaken rondom Floriday. De druk zit met name bij softwareleveranciers. Zij zijn nog druk bezig zijn om telers en kopers te koppelen. „We hoorden om ons heen dat partijen al bezig waren met noodscenario’s, voor als zij niet gekoppeld zouden kunnen worden voor 31 december. Er werden al afspraken gemaakt om orders op factuur te doen of via Ai2. Dat is uiteindelijk niet wat we willen. Royal FloraHolland wil niet de handelstromen in gevaar brengen.”

Besloten is om een coulanceregeling in te voeren. De coulance is voor kwekers, kopers en agenten die op dit moment nog wachten op de koppeling met hun softwarepakket of voor partijen die zelf al wel 100% digitaal werken, maar de tegenpartij nog niet.

Telers en kopers moeten bij hun softwareleveancier de coulance aanvragen. Deze partij registreert de coulance en meldt dit aan FloraHolland. Voor deze groep kopers en kwekers blijft het mogelijk om tot 31 maart de Connect-EAB te gebruiken. Per 1 april worden de tarieven voor Connect-EAB verhoogd.

De Ruiter geeft aan dat het voor Royal FloraHolland een lastige afweging was om de deadline op te schuiven. „Maar dit is het beste voor de hele sector.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties