Floriday en Blueroots dicht bij een akkoord

De partijen achter de digitale handelsplatformen Floriday en Blueroots zijn dicht bij een akkoord over een koppeling. Hoewel de onderhandelingen nog gaande zijn, hebben zowel Marco van Zijverden (namens Dutch Flower Group aandeelhouder in Blueroots) als Steven van Schilfgaarde (met Royal FloraHolland eigenaar van Floriday) goede hoop er voor het einde van het jaar uit te zijn.

Op het International Floriculture Forum zei Van Zijverden dinsdag voor de camera van Floribusiness, het internationale mediamerk van Hortipoint, dat hij hoopt aan het einde van het jaar ‘een aankondiging te kunnen doen’. De gesprekken met de partijen zijn al enige tijd gaande, nadat Van Zijverden eerder in zijn column in het Vakblad voor de Bloemisterij een handreiking deed naar Royal FloraHolland tot overleg.

Tijdens zijn speech op het Forum had de CEO al aangegeven dat het een droom is van Dutch Flower Group om een ecosysteem te creëeren dat een innige samenwerking met toonaangevende partijen in de keten mogelijk maakt. „Als Nederland willen we niet alleen onze leidende positie in de sierteelt houden, maar het versterken.”

Ook Steven van Schilfgaarde, CEO bij Royal FloraHolland, laat doorschemeren dat de onderhandelingen wel eens tot een akkoord kunnen leiden. Op een persconferentie op de Trade Fair Aalsmeer zei hij woensdag goede moed te hebben nog dit jaar een positieve uitkomst te kunnen communiceren. Wat de hete hangijzers in de lopende gesprekken zijn, wilde Van Schilfgaarde niet zeggen. „Ik heb eigenlijk al teveel gezegd.”

Ook met andere platformen is de veiling nog in overleg over koppelingen met Floriday.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties