Fusie tot Kalanchoe Specialist om breed assortiment te kunnen brengen

Kalanchoëkwekerijen Solis Plant en Kwekerij de Veranda voegen hun activiteiten samen. Gezamenlijk kunnen ze een zeer breed kalanchöe-assortiment aanbieden in diverse potmaten.

Beide kwekerijen zullen komende periode nog onder hun eigen label de producten in de markt zetten. In het eerste kwartaal van 2018 zal de verkoop worden samengevoegd en dan zal er ook aan één branding worden gewerkt zodat alle producten duidelijk herkenbaar zijn.

De dagelijkse zaken veranderen voorlopig niet. Toekomstige wijzigingen zullen ruim van tevoren worden doorgegeven. Voor vragen kunt u terecht bij uw vertrouwde contactpersonen:

Ook uitbreiding

De Veranda teelt op dit moment minikalanchoë’s (Calandiva, Grandiva en Calanday in de potmaat 8 cm) en een breed assortiment aan botanische kalanchoësoorten in verschillende potmaten door elkaar heen. Dit is qua planning en organisatie een heel gepuzzel. Vandaar dat voormalig chrysantenbedrijf Personality in Poeldijk is aangekocht om alles beter te stroomlijnen. Op de nieuwe locatie worden vanaf 2018 de minikalanchoë’s geteeld en op de oude locatie de botanische soorten. Het bedrijf telt dan een totale oppervlakte van 3 ha.

Aankoop van een tweede locatie, die al voor een gedeelte werd gehuurd, is mede gedaan om de zoons van de eigenaren Fred van Luijk en Nick Groenwegen, respectievelijk Tim en Roy, een beter toekomstperspectief te bieden.

Solis Plant

Solis Plant uit  ‘s-Gravenzande is eveneens 3 ha groot. De moderne kwekerij is voorzien van de nieuwste technieken en installaties. Solis Plant is onder meer bekend van het eigen merk Le Chic Blooming Jewels. Gereserveerd voor de planten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties