Horticoop verkoopt groothandel meststoffen en gewasbescherming

Horticoop, de coöperatie tuinbouwtoeleverancier uit Maasland, heeft de groothandel in meststoffen, chemische en biologische gewasbescherming per 1 november verkocht. De kopers zijn, inclusief de bijbehorende logistiek en distributie, Van Iperen, Koppert Biological Systems en Mertens, zo heeft het bedrijf maandagmiddag bekendgemaakt.

De verkoop omvat niet alleen de activiteiten zelf. Van Iperen en Koppert Biological Systems nemen ook alle bijbehorende medewerkers van Horticoop over. ‘Daarmee blijft de door onze medewerkers opgebouwde kennis en expertise behouden voor de sector’. Volgens de verklaring was dit voor Igo Janssen, algemeen directeur Horticoop, een belangrijke voorwaarde voor de verkoop.

De meststoffen en chemische gewasbescherming inclusief de logistiek en distributie worden per 1 november overgenomen door Van Iperen. Ook gaat Van Iperen het distributiecentrum van Horticoop in De Lier gebruiken. Van Iperen meldt zelf 28 medewerkers van Horticoop in te gaan lijven.

De biologische gewasbescherming, inclusief logistiek en distributie wordt per 1 november overgenomen door Koppert Biological Systems. Koppert neemt 32 medewerkers van Horticoop over, inclusief de consultants. De verkoop en levering van Substrafeed vloeibare meststoffen worden per 1 november overgenomen door Mertens.

Horticoop legt haar bedrijfsfocus naar eigen zeggen op ontwikkeling en productie. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van onder andere moderne tuinbouwtechniek en producent van hoogwaardige substraten. Dit is de richting, een specialist met toegevoegde waarde, waarin Horticoop de komende jaren wil investeren, zo geeft het bedrijf aan. Het is deze koers die heeft geleid tot het besluit te stoppen met de groothandelsactiviteiten in gewasbescherming en meststoffen.

De groothandelsactiviteiten in bedrijfsbenodigdheden worden door Horticoop voortgezet. Op dit moment wordt onderzocht wat de best passende vorm en plaats voor deze activiteit is. Bestuur en ledenraad van Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop ua, de eigenaar van Horticoop, werken aan ontwikkelscenario’s voor de coöperatie die de geschetste bedrijfsontwikkeling versterken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties