Kay van Steijn had als scholier al eigen kwekerij

Kay van Steijn wist op jonge leeftijd al dat hij teler wilde worden. Sterker nog, hij was niet te houden. Het jaar voordat hij de Hogere Tuinbouwschool in Delft verliet, had hij al een kwekerij.

Omdat een schooldiploma een bepaalde garantie geeft voor de toekomst en dus belangrijk is, heeft Van Steijn, inmiddels 38 jaar, zijn hbo-opleiding afgerond. Sindsdien is hij teler.

Wat trekt je in het vak?

„De vrijheid en het ondernemen. Ik was destijds behoorlijk fel en eigenwijs. Als een soort cowboy leefde ik in een caravan en huurde land voor mijn teelten. De caravan was tevens kantine en schuur. Ik maakte veel uren, maar genoot volop. Zeven jaar werkte ik op die manier als zelfstandige.

Het ouderlijk bedrijf bleef trekken?

„Mijn vrouw Nicoline en ik stonden op een gegeven moment voor de keuze: geld lenen en fors investeren in een toekomstbestendige kwekerij, of instappen in het ouderlijk bedrijf en dat in de toekomst overnemen. Mijn vader Cok wilde meewerken aan de laatste optie. Hij werkt overigens nog bijna dagelijks met ons mee.”

Kay van Steijn met zijn zwangere vrouw Nicoline en hun zoontje Luuk. Op dit moment zijn de dahlia’s volop in productie

Het volledige gesprek met Vakgenoot Van Steijn vind je in het Vakblad voor de Bloemisterij 38 en is digitaal te vinden via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties