Koning Willem-Alexander woont 80-jarig jubileum Anthura bij

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 1 juni de viering van het 80-jarig jubileum van anthurium- en orchideeënveredelaar Anthura bijgewoond. Daarbij kreeg de vorst tevens een primeur te horen: de veredelaar uit Bleiswijk is er namelijk in geslaagd de zogeheten genomen (DNA) van anthurium en Phalaenopsis te ontrafelen en in kaart te brengen.

Bij aankomst werd de koning ontvangen door de familie Van der Knaap en de bedrijfsleiding, waarna hij een rondleiding door het bedrijf kreeg. Willem-Alexander was tevens aanwezig bij het begin van de jubileumeditie van Anthura’s jaarlijkse relatie-event.

Voorafgaand aan de officiële start van het relatie-event bezocht de koning de experience-ruimte, waar Anthura een selectie van haar producten toont. Ook bekeek de koning een expositie over de historie van het jubilerende concern. De geschiedenis van Anthura gaat terug naar 1938, toen de eerste generatie een eigen tuinbouwbedrijf startte. In tachtig jaar groeide het bedrijf uit van een klein familiebedrijf tot marktleider op het gebied van orchideeën en anthurium, met een afzet in meer dan zeventig landen en bedrijven in Duitsland, Macedonië en China.

Matthijs van Nieuwkerk
Tijdens het relatie-event namen experts en opinieleiders plaats aan tafel, waarna zij – onder leiding van tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk – met elkaar in discussie gingen over veredeling, duurzaamheid en de afzetmarkt van de toekomst.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties