Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Lintjes voor Dick Keijzer, Aad van der Knaap en Leo Toussaint

Lintjes voor Dick Keijzer, Aad van der Knaap en Leo Toussaint

0

Op 26 april heeft de Westlandse burgemeester Agnes van Ardenne aan 31 mensen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Onder hen waren twee personen die hun sporen in de tuinbouw hebben verdiend. Dick Keijzer uit Naaldwijk werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer vanwege zijn verdiensten als oprichter van MPS. Aad van der Knaap en Leo Toussaint uit Naaldwijk werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun werk voor respectievelijk de Nationale Zomerbloemententoonstelling en de regionale anjerwerkgroep.

Keijzer was gedurende vier decennia bestuurlijk actief in tal van tuinbouworganisaties, waaronder: de Nederlandse Federatie van Tuinbouw Studiegroepen (NTS), Floriade, HortiFair, LTO Groeiservice, Commissie Calamiteiten Glastuinbouw, ProgrammaAdviesCommissie van het Productschap Tuinbouw en Stichting Varend Corso Westland. In 1987 was Keijzer initiatiefnemer, oprichter en bestuurslid (tot 1997) van de Stichting MPS.

Aad van der Knaap is sinds 1987 vrijwillig actief als voorzitter van de Technische Commissie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling, waar hij ook meehelpt in de voorbereiding, organisatie en opbouw van het evenement. Verder is hij sinds 1987 bestuurlijk actief in Groei & Bloei Westland. Onder zijn voorzitterschap groeide de vereniging naar achthonderd leden. Daarnaast is hij ook landelijk actief rondom de Groei & Bloei Nationale Tuinweek.

Verder werd ook Leo Toussaint uit Naaldwijk benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zat in de jaren zeventig onder meer in de regionale anjerwerkgroep, was tot in de jaren negentig bestuurlijk actief in de toenmalige veiling CCWS en was enige tijd voorzitter van de Westlandse Bloemenstudieclub.

Reageer op dit artikel

avatar