Workshop over technieken met water en nutriënten

Op het zogeheten Fertinnowa event op woensdag 15 november in het Word Horti Center worden workshops gegeven over nieuwe technologieën met betrekking tot water en efficiënt nutriënten gebruik, het bereiden van voedingswater en het reduceren van emissies die invloed op de omgeving hebben.

Organisator Proeftuin Zwaagdijk heeft het evenement de Engelse titel meegegeven: Meeting growers’ needs: Exchanging Technologies on Irrigation and Fertigation. Naast de workshops kunnen de deelnemers ook een rondje langs verschillende bedrijven en onderzoeksorganisaties die daar hun laatste innovaties presenteren. Een kleine greep uit de aanwezige bedrijven en organisaties: Eurofins, Grodan, Van der Ende Pompen, KWR Water, Hoogheemraadschap Delfland, Aqua4D en Corhize.

Volgens de organisator zijn alle spelers op het gebied van water en nutriënten management aanwezig. Kwekers, adviseurs, toeleverende industrie, beleidsmakers, lokale overheden en onderzoekers krijgen zo de kans om direct met elkaar in contact te komen.

Fertinnowa is een Europees project, waarbij innovatieve technieken en innovaties in Europa worden geïnventariseerd. Deelnemers kunnen zich hier aanmelden.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties