Kwekerij Tass introduceert bronskleurige calathea crocata

Eind 2017 verschijnt een nieuwe, bronskleurige calathea crocata op de markt. Kwekerij Tass introduceerde de nieuwe plant deze week voor het eerst op de beurs. „De reacties zijn positief, de eerste orders zijn geschreven”, aldus Ronald van der Knaap.

Teler Ronald van der Knaap van kwekerij Tass is, samen met andere partijen, al zeker tien jaar bezig om nieuwe kleuren van calathea crocata tassmania te ontwikkelen. Nooit eerder lukte het om een andere kleur crocata op de markt te brengen. Tot Ronald van der Knaap toevalligerwijs in zijn eigen kas een keer een bronskleurige bloem tegen kwam. „We produceren 60.000 planten per jaar en gemiddeld hebben de planten zo’n vijf bloemen. Een bloemetje had een andere kleur en die zijn wij direct gaan vermeerderen.”

Het eerste exemplaar toonde Van der Knaap deze week op de FloraHolland Seasonal Trade Fair. Kwekerij Tass zal de komende maanden een naam verzinnen en een verpakking voor de plant ontwikkelen. Vanaf november is de plant leverbaar. Dan zal Kwekerij Tass 500 planten per week gaan produceren. De eerste leveringen zijn voorbehouden aan Waterdrinker. Vanaf december is de plant voor iedereen verkrijgbaar. „De reacties zijn in ieder geval positief en de eerste orders zijn geschreven”, aldus Van der Knaap.