Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Maandprijzen FloraHolland: Pluischrysant zit in de lift

Maandprijzen FloraHolland: Pluischrysant zit in de lift

0
Maandprijzen FloraHolland: Pluischrysant zit in de lift

Gemiddeld iets hogere prijzen voor kamer- en tuinplanten en iets lagere prijzen voor bloemen. Dat is het globale beeld van de prijsvorming via Royal FloraHolland in november. Pluischrysant is een van de uitschieters naar boven.

De gemiddelde prijs voor bloemen die in november via RFH werden verhandeld was lager dan vorig jaar. Bij een gelijk aantal veildagen lag het aantal verkochte stuks op -2%, de middenprijs kwam 2,5% lager uit op 27 cent. In 2016 en 2015 was dat nog 25 cent. Roos deed het ondanks een iets lagere aanvoer minder dan in 2017. Vorig jaar was de gemiddelde prijs voor roos nog 21 cent. Nu kwam die prijs op 19 cent uit. Om dat in perspectief te zetten: die prijs ligt tussen het niveau van 2015 (20 cent) en 2016 18 cent.

Vorig artikel €950.000,- voor aanpak ondermijning op en rond FloraHolland
Volgend artikel Broeiers uitgedaagd: ‘Tulpensector laat marges liggen’
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties