Marco van Zijverden kondigt vertrek als CEO van DFG aan

Marco van Zijverden heeft zijn vertrek als CEO van Dutch Flower Group aangekondigd. Begin 2021 treedt van Zijverden toe tot de Raad van Advies. Jan van Dam, afkomstig van Albert Heijn, zal hem op dat moment als CEO opvolgen en toetreden tot de Raad van Bestuur van DFG.

De reden voor het vertrek van van Zijverden staat volledig los van de recente ontwikkelingen binnen DFG, laat directeur marketing Marcel Zandvliet weten. Intergreen – het grootste bedrijf binnen Dutch Flower Group – verloor afgelopen week een grote klant: Tesco VK.

Volgens Zandvliet vallen met de komst van Van Dam naar DFG een aantal dingen mooi samen. „De reden voor het terugtreden van Marco is simpel. We hebben veel vertrouwen in Jan van Dam. Hij heeft veel ervaring met grootschalige retail en dat is een belangrijk onderdeel van DFG. Nadat hij een jaar als CCO heeft gewerkt zal hij Marco opvolgen.”

Van Zijverden zal een jaar eerder dan gepland terug treden als CEO. Hij heeft altijd aangegeven dat hij op zijn 60ste zou stoppen. Dit doet hij nu op zijn 59ste.

Saillant detail van de opvolging is dat familiebedrijf DFG onder leiding komt van iemand die niet afkomstig is uit de families Van Duijn of Van Zijverden, de grondleggers van DFG.

Bewuste overstap sierteelt

Vanaf 1 januari 2020 zal Jan van Dam aantreden als de nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) bij Dutch Flower Group (DFG). Hij maakt dan deel uit van het Executive Committee van DFG. Tot voor kort had DFG een divisie planten en een divisie bloemen met ieder een eigen directeur. Die twee divisies verdwijnen. Er zit niet langer een ‘tussenlaag’ tussen de Executive committee en de directies van de bedrijven die onder de vlag van DFG vallen.

Jan van Dam (47) is, na een studie bedrijfskunde, zijn loopbaan gestart bij Ahold met verschillende commerciële posities binnen Albert Heijn. Vervolgens vervulde hij diverse CEO- en directieposities in zowel Nederland, Centraal Europa als de Verenigde Staten. In zijn laatste functie was hij als lid van de Albert Heijn directie verantwoordelijk voor speciaalzaken en nieuwe markten.

Van Dam maakt bewust een overstap naar de sierteeltsector met deze nieuwe rol binnen DFG: „Ik zie ernaar uit om met mijn jarenlange ervaring binnen de internationale retail, mede vorm te gaan geven aan de duurzame groei voor Dutch Flower Group, haar bedrijven, haar partners en haar klanten”.

Marco van Zijverden, CEO van DFG, heeft te kennen gegeven begin 2021 toe te treden tot de Raad van Advies. Jan van Dam zal op dat moment Van Zijverden als CEO opvolgen en toetreden tot de Raad van Bestuur van DFG.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties