Meidengroep O’G3NE doopt eigen tulp

De meidengroep O’G3NE heeft vanmiddag haar eigen tulp gedoopt bij tulpenkwekerij Wesselman Flowers in Roelofarendsveen. De O’G3NE-tulp is veredeld door Remarkable Tulips uit Lisse. Het bedrijf deed er 19 jaar over om tot de nieuwe zacht warme oranje tulp met gefranjerde bloemblaadjes te komen.

De zangeressen Lisa, Amy en Shelley doopten hun tulp met champagne. „De kleur staat symbool voor onze deelname aan het Eurovisie Songfestival in Kiev en de gefranjerde bloemblaadjes zijn uniek en bijzonder. We zijn ontzettend trots op onze eigen tulp!”, aldus O’G3NE in koor. De nieuwe tulp werd aangeboden door radiostation 100% NL en de Nederlandse tulpenkwekers, verenigd in Tulpenpromotie Nederland (TPN).

 

TPN-voorzitter en tulpenkweker Arjan Smit: „De tulp is een succesvol Nederlands visitekaartje in de hele wereld. We hopen dat O’G3NE net als de tulp mooi tot bloei komt op het internationale podium”. DJ Koen Hansen van 100% NL: „Met een eigen tulp wensen we O’G3NE veel succes toe. Niet alleen vertegenwoordigen ze ons land straks in Kiev, maar volgende week maken ze ook kans op een 100% NL Award, de publieksprijs voor de Nederlandse popmuziek.”

 

Vermeerderen

TPN zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt geregistreerd in het International Cultivar Register of Tulip Names. Na de doop begint het vermeerderen van de nieuwe tulpenbol. De O’G3NE-tulp zal vervolgens vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar zijn.

 

Eurovisie Songfestival

De bandnaam O’G3NE is een samentrekking van O (de bloedgroep van hun moeder) en G3ne (de genen die hen met elkaar verbinden). Dit jaar vertegenwoordigt O’G3NE Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Hun muzikale inzending zal in maart bekend worden gemaakt. De 100% NL Awards worden op dinsdag 7 februari 2017 uitgereikt.