Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Ondersteunend glas blijft achter met zuiveringsplicht

Ondersteunend glas blijft achter met zuiveringsplicht

0
Ondersteunend glas blijft achter met zuiveringsplicht

Waarschijnlijk heeft slechts 20% van de bedrijven met ondersteunend glas actie ondernomen om aan de zuiveringsplicht te voldoen. De urgentie van de wetgeving is nog onvoldoende doorgedrongen, zei Erwin Haveman, projectadviseur van LTO Noord, tijdens Water Event 2018. Ook speelt mee dat de handhaving nog nauwelijks op gang is gekomen.

Van de glastuinbouwbedrijven heeft al 60% actie ondernomen om aan de zuiveringsplicht te voldoen. Daarbij steken de naar verwachting 20% van de bedrijven met ondersteunend glas die actie hebben ondernomen wat mager af. Bovendien blijkt een aantal collectieve zuiveringsprojecten toch op niets uit te lopen. „Die tuinders hebben binnenkort een probleem”, waarschuwde Erwin Haveman, projectadviseur van LTO Noord, vorige week op het Water Event 2018, dat was georganiseerd door WUR Glastuinbouw en LTO Glaskracht. „Zij zullen snel een oplossing moeten vinden. Daarbij is nullozing voor veel bedrijven interessant, want dan zijn ze meteen klaar voor 2027, wanneer ook de emissie van meststoffen naar nagenoeg nul moet.”

Vorig artikel ‘You need a certain size company if you want to make progress’
Volgend artikel TU Delft verzamelt kennis over ’bomensteden’
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties