Ontbijten tussen de bouvardia’s

Topdesigners van over de hele wereld ontbeten afgelopen vrijdag tussen de bouvardia’s van Vreeken Bouvardia in Rijsenhout. De designers waren in Nederland om siertelers te bezoeken en content te creëren voor Floral Fundamentals.

Het bezoek gaf Jaap en Tineke Vreeken, met hun bedrijf een van de circa 36 telers die lid zijn van Floral Fundamentals, uitleg te geven over hun bouvardiateelt. Jaap vertelde de designers over het sortiment (vijf variëteiten met verschillende kleuren), daglengte, substraat, terugsnoeien en direct current.

Na Vreeken bezochten de designers onder meer Van der Lugt Lisianthus, Meyer Roses en De Haas Calla. Op zaterdag en zondag gingen de designers aan de slag op het Boerma Instituut. Met de bloemen van kwekers van Floral Fundamentals maakten ze allerlei creaties waar foto’s en filmmateriaal van werd geschoten. Dit gebeurt vier keer per jaar. De content wordt via Facebook, een app, een website, en een digitaal magazine verspreid onder bloemisten over de hele wereld.

Floral Fundamentals werd drie jaar geleden opgericht. ‘Bloemistengoeroe’ Alison Bradley, Piet van kampen van DGI en Steef van Adrichem van Anco stonden aan de basis. De initiatiefnemers zagen dat bloemisten ondersneeuwden tegenover de retail. „We moeten het toch van de bloemisten die het verschil maken hebben”, aldus Jaap Vreeken. Doel van Floral Fundamentals is om verbinding tussen bloemisten en kwekers te maken. Het initiatief wil nu meer en meer de groothandel erbij gaan betrekken.

Volgens Vreeken heeft promotie van bouvardia via Floral Fundamentals effect. De content bereikt vele duizenden bloemisten over de hele wereld. „Het effect is uiteraard moeilijk meetbaar, maar we ontwikkelen zo een breed netwerk aan ambassadeurs van onze bloemen.” Behalve dat de content te downloaden is via een app gebruiken de designers namelijk zelf ook de sociale media om hun creaties te delen.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alison Bradley
Alison Bradley
6 jaren geleden

The designers were amazed at the quality of the flowers, foliage and plants that Partners of Floral Fundamentals produce and they are determined to tell florists around the world to buy from the best!