Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Positiviteit bij exclusieve orchidee

Positiviteit bij exclusieve orchidee

0
Positiviteit bij exclusieve orchidee

De marktpositie van phalaenopsis is bekend: matige prijsvorming. Hoe vergaat het de overige potorchideeën in Nederland? Productmanager Cor Middelkoop van Royal FloraHolland brengt de grote lijn in kaart. Zelfs enkele details vult hij in. Middelkoop is positief en ervaart meer professionalisme bij de telers van exclusieve orchidee, de verzamelnaam voor deze diverse groep potorchideeën.

De nieuwe EO-gids is bijna klaar”, zegt Cor Middelkoop ergens halverwege het gesprek. Een glimlach verschijnt op zijn gezicht, want hij weet dat menigeen nu vooral de link met de tv-gids van een christelijke organisatie op zijn netvlies krijgt. De letters EO staan echter voor Exclusieve Orchidee, de groep orchideeën naast phalaenopsis waar de productmanager van Royal FloraHolland zich ook graag voor inzet. Een groep met een jaaromzet van €54 miljoen en daarmee op plek 4 bij de veiling, voor potplanten als bromelia en anthurium.

Vorig artikel Verdeeldheid over winactie Bloemenbureau Holland
Volgend artikel Bollensector lanceert visie ‘Vitale Teelt 2030’
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties