Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Resistente sierteeltgewassen een stap dichterbij

Resistente sierteeltgewassen een stap dichterbij

0

25 Nederlandse sierteeltveredelaars, van klein tot groot, hebben hun handtekening gezet onder de realisatie van een Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt. Beschikbaarheid van betrouwbare en efficiënte biotoetsen leveren een noodzakelijke basis voor een effectieve resistentieveredeling.

De meeste urgentie bij het duurzaam telen van sierteeltproducten ligt in het ontwikkelen van resistente rassen en de daarvoor benodigde biotoetsen die de bedrijven kunnen gebruiken in hun selectieproces. Dit is de belangrijkste conclusie van de position paper Next Level Sierteeltveredeling.

Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt is met name een virtueel centrum om de drempel voor toetreding van nog andere veredelaars laag en praktisch te houden.

Meer over de achtergronden over een Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt is verschenen in de Bloemisterij van 4 oktober. Hier is het nogmaals online (na inloggen) te lezen.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar