Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Roos profiteert van lagere aanvoer

Roos profiteert van lagere aanvoer

0
Roos profiteert van lagere aanvoer

De bloemenprijzen lagen in juni een stuk hoger dan het jaar ervoor. De aanvoer was een stuk lager en dat had onder andere te maken met het slechte weer in Kenia. Roos deed het uitzonderlijk goed. Planten scoorden een min in prijs, tuinplanten een goede plus.

Opvallend de afgelopen maanden is de lagere aanvoer van roos op Royal FloraHolland. Met een blik op de cijfers bevestigt productmanager roos Ferry Schoneveld dat dit volledig op het conto van een mindere aanvoer uit het buitenland te schrijven is. De productie in Nederland is dankzij moderne kassen waarin het klimaat goed beheerst wordt nagenoeg hetzelfde niveau als vorig jaar. Met name het volume dat uit Kenia en Ethiopie komt bleef in juni echter achter. Schoneveld wijst op de periode van week 21 tot en met 24. De volumedaling van het totale aanbod van roos was -14%. De daling werd volledig veroorzaakt daar een lagere aanvoer uit Kenia en Ethiopie.

Slecht weer
De oorzaken zijn bekend. Het weer is al langere tijd slecht in Kenia. Het regent er veel en de temperaturen zijn lager dan normaal. In mei was de aanvoer van roos daardoor al 13% lager, in april was dat -2,5% en in maart -9,2%. Ook in juni speelde het weer in Kenia de aanvoer van roos parten: -15%.

Vorig artikel Programma Mien Ruys-symposium bekend
Volgend artikel Praktijkexamen voor BVC-certificaat Groenkeur gedigitaliseerd
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties