SDE+ subsidie voor zonnepark in tuinbouwgebied Rundedal

Het zonnepark Lange Runde, een terrein van 19 ha in tuinbouwgebied Het Rundedal bij Emmen, kan op SDE+ subsidie rekenen. Daarmee is het project, waarop waarschijnlijk ook nabijgelegen glastuinbouwbedrijven kunnen aansluiten, volgens de Emmense wethouder René van der Weide een stap dichter bij het doel: de grootste ’zonneakker’ van Drenthe worden.

Het park moet een capaciteit van 13,6 MWe krijgen. De SDE+ subsidie garandeert het zonnepark een bepaald inkomen voor de geproduceerde elektriciteit, wat in Nederland onmisbaar is bij de ontwikkeling van zonneparken.

De ontwikkeling van het zonnepark is in handen van SolarEnergyWorks, dat daarvoor samenwerkt met het Noorse energiebedrijf Statkraft. De komende maanden treft Statkraft voorbereidingen voor de bouw, onder andere een bodemonderzoek. De investeringsbeslissing wordt eind maart verwacht, waarna het park nog voor het eind van dit jaar gebouwd kan worden. Daarbij wordt ook gekeken naar kansen voor glastuinbouwondernemers in Klazienaveen om een aansluiting te krijgen op het zonnepark.