Succesvolle start Fair Flora bij FloraZON

De primeurverkoop van duurzame bloemen en planten die sinds een paar dagen onder het label Fair Flora-label bij cash & carry FloraZON in Venlo worden verkocht, loopt als een speer. Volgens de aanbieders FleuraMetz, Ebus Planten en Gebr. Dings die in het verzamelgebouw gevestigd zijn, is de vraag van bloemisten naar het nieuwe label erg groot.

Het nieuwe bloemen- en plantenlabel biedt transparantie over de footprint van sierteeltproducten. Kwekers die hun footprint hebben laten berekenen, kunnen het label voeren. Inmiddels doen negen kwekerijen dat. Met de verkoop van bloemen en planten via FloraZON betreedt het label Fair Flora voor het eerst daadwerkelijk de markt.

Lex Ebus van plantengroothandel Ebus gevestigd in FloraZON is vereerd dat hij als eerste planten met het label ‘I am Fair Flora’ aanbiedt. Het concept past helemaal in de gedachtengoed van zijn bedrijf. „We verkopen natuur, dus vinden we ook dat er met de natuur goed moet worden omgegaan. In dit label komt echt alles samen.”

Marion Lemmen die een bloembinderij heeft in Sevenum is blij dat ze in de Limburgse cash & carry nu de mogelijkheid heeft duurzame planten en bloemen in te kopen voor haar klanten in haar bloemenwinkel. „Klanten vragen steeds meer naar deze producten”, zo merkt ze dagelijks. Ze hoopt dan ook dat het assortiment van Fair Flora snel uitbreidt.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties