Tien nominaties voor Topsector T&U Innovation Prize 2021 bekend

  Een vakjury heeft uit 29 aanmeldingen voor de Topsector T&U Innovation Prize 2021 een top tien gekozen. In de 3e editie van deze prijs is gekozen voor internationale en grensverleggende innovaties die bijdragen aan het realiseren van een duurzame tuinbouw

  Voor de Topsector T&U Innovation Prize 2021 was er een recordaantal van 29 (internationale) aanmeldingen. U kunt al deze aanmeldingen en extra info over daarover terugvinden op de Impact 2025 website.

  De tien genomineerden zijn:

  BBBLS: een innovatieve methode om kassen extra te isoleren met zeepbellen.

  BLOMITEC: microbioomveredeling voor duurzame opbrengsten.

  CELINE: innovatie voor water- en nutriëntenbeheer in de glastuinbouw.

  DIMUTO:een AgriFood Trade Solutions-bedrijf dat elke stap van de wereldwijde agrofoodhandel op één platform verenigt.

  GREENPOD LABS: een Agri-biotech startup die duurzame oplossingen ontwikkelt om voedselverspilling en voedselverlies te minimaliseren.

  INFRASCREEN: gebruikt nanotechnologie als basis voor kassen.

  INSECTSENSE: een biosensor (BeeSense) die gebruik maakt van het reukvermogen van bijen voor vroege detectie van plantenziekten, en zo economische verliezen in de landbouw kan helpen voorkomen.

  NIEUWE WARMTE; Hergebruik van huidige systemen om een elektrische batterij te creëren voor meer flexibiliteit en een hogere omzet.

  SOLHO: een manier van voedsel verbouwen waar mensen het nodig hebben, op een duurzame manier om waterschaarste en klimaatverandering te overwinnen.

  THERMELEON: maakt kassen energiezuiniger door overtollige warmte strategisch te hergebruiken tijdens de dag- nachtcyclus.

  Workshops

  Inmiddels zijn de tien genomineerden aan het werk via het trainingsprogramma van Worldstartup. Hierbij worden ze in een viertal workshops voorbereid op de pitch voor de jury en krijgen ze een training in het ontwikkelen van co-creatie samenwerking met tuinbouw-bedrijven.

  Publieksprijs

  Naast de Jury Award, mag ook het publiek hun stem uitbrengen op dé innovatie die volgens hen de IMPACT2025 Innovation Prize 2021 moet winnen. Wilt u meebeslissen? Stem dan vóór 5 oktober op uw favoriet uit de bovenstaande top 10 op de IMPACT2025 website

  De Topsector T&U Innovation Prize 2021 zal worden uitgereikt tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres in samenwerking met Greenports.NL. Dit congres zal plaatsvinden op 7 oktober 2021 bij het Bomencentrum in Baarn. Meer info

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties