Vanaf 3 december weer JOLA openstelling

Vanaf 3 december 2018 tot en met vrijdag 8 februari 2019 wordt de Jonge Landbouwersregeling (JOLA) weer opengesteld. Jonge boeren en tuinders kunnen een aanvraag indienen voor de aanschaf van modernere voorzieningen, installaties en machines.

Onder de subsidiabele investeringen vallen onder meer zonnepanelen, warmtewisselaars, warmtepompen of aardwarmtesystemen, gehard glas, elektrische/hybride voertuigen (geen auto) en windmolens.

De regeling is bedoeld om jonge agrarische ondernemers te ondersteunen in het verduurzamen en versterken van hun bedrijf. De regeling is speciaal gericht op de jonge land- en tuinbouwers, omdat deze groep vaak door de bedrijfsovername of start van de onderneming financieel weinig of geen mogelijkheden heeft om het bedrijf te versterken.

Ondernemers tot en met 40 jaar kunnen onder voorwaarden subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt 30% van de investering en is bedoeld voor investeringen die bijdragen aan verduurzaming op het bedrijf van een jonge agrarische ondernemer. Het subsidiebedrag bedraagt minimaal € 10.000,00 en maximaal € 20.000,00 per aanvraag. De investeringsmogelijkheden kunnen per provincie verschillen doordat de JOLA provinciaal opengesteld wordt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties