Home Hortipoint Versterken klok: Veil telers die dumpen sowieso achteraan

Versterken klok: Veil telers die dumpen sowieso achteraan

Versterken klok: Veil telers die dumpen sowieso achteraan

Met het verhogen van de kloktarieven eind vorig jaar beloofde Royal FloraHolland om de veilingklokken te gaan versterken. Vooruitlopend op de discussie die hierover ongetwijfeld in ledensessies gaat plaatsvinden laat het Vakblad kwekers aan het woord. Wat zijn hun ideeën voor het versterken van de klok? Aad Duin en Johan Buis trappen af.

Johan Buis, viburnum- en anjerteler:

’Betrouwbaarheid moet beter’

Het eerste woord dat Johan Buis in de mond neemt als hij gevraagd wordt hoe de klokken van Royal FloraHolland versterkt moeten worden is betrouwbaarheid. Dat is een breed begrip beseft de viburnum- en anjertelerteler uit Aalsmeer. Het gaat bijvoorbeeld om het meeleveren van betrouwbare aanvoergegevens inclusief een goede foto van het te veilen product, zegt Buis die vindt dat de klok een verkoopinstrument is en dus ook een onderdeel is van de marktplaats Royal FloraHolland en geen marktplaats ’an sich’ is.

Betrouwbaarheid gaat wat Buis betreft ook om een vast veilschema. Het moet niet zo zijn dat dan de ene productgroep vooraan wordt geveild en dan de andere. Nu worden A1 en A2 door elkaar geveild. Is dat verstandig? Door eerst A1 te veilen en dan A2 en productgroepen op vaste tijden te veilen, zodat ze op vaste tijden voor kopers beschikbaar zijn, wordt het voor kopers overzichtelijker, is de gedachte van Buis.

Vorig artikel Parfum Flower Company bedankt Hilverda de Boer
Volgend artikel Tesselaar Freesia krijgt grootste zonthermieproject van Nederland
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties