Vakblad voor de Bloemisterij Veilingklok Versterken klok: Veil telers die dumpen sowieso achteraan

Versterken klok: Veil telers die dumpen sowieso achteraan

0

Met het verhogen van de kloktarieven eind vorig jaar beloofde Royal FloraHolland om de veilingklokken te gaan versterken. Vooruitlopend op de discussie die hierover ongetwijfeld in ledensessies gaat plaatsvinden laat het Vakblad kwekers aan het woord. Wat zijn hun ideeën voor het versterken van de klok? Aad Duin en Johan Buis trappen af.

Johan Buis, viburnum- en anjerteler:

’Betrouwbaarheid moet beter’

Het eerste woord dat Johan Buis in de mond neemt als hij gevraagd wordt hoe de klokken van Royal FloraHolland versterkt moeten worden is betrouwbaarheid. Dat is een breed begrip beseft de viburnum- en anjertelerteler uit Aalsmeer. Het gaat bijvoorbeeld om het meeleveren van betrouwbare aanvoergegevens inclusief een goede foto van het te veilen product, zegt Buis die vindt dat de klok een verkoopinstrument is en dus ook een onderdeel is van de marktplaats Royal FloraHolland en geen marktplaats ’an sich’ is.

Betrouwbaarheid gaat wat Buis betreft ook om een vast veilschema. Het moet niet zo zijn dat dan de ene productgroep vooraan wordt geveild en dan de andere. Nu worden A1 en A2 door elkaar geveild. Is dat verstandig? Door eerst A1 te veilen en dan A2 en productgroepen op vaste tijden te veilen, zodat ze op vaste tijden voor kopers beschikbaar zijn, wordt het voor kopers overzichtelijker, is de gedachte van Buis.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar