Home Hortipoint Versterken veilingklok: het gaat om hoge marges voor kwekers

Versterken veilingklok: het gaat om hoge marges voor kwekers

0
Versterken veilingklok: het gaat om hoge marges voor kwekers

Op Royal FloraHolland barst komend najaar in de ledensessies de discussie los over het versterken van de veilingklok. Het Vakblad liet de afgelopen weken telers aan het woord over dit onderwerp. Vandaag de laatste in de rij van twaalf ondernemers: bloemenkwekers Nico Karsten en Jelle Vreugdenhil.

Nico Karsten, Franico Bloemkwekerij:

’Voorkom dumpen op de klok’

Volgens Nico Karsten van Franico Bloemkwekerij uit Hoogwoud is een van de manieren om de klok te versterken en het voorkomen van dumpen van bloemen op de klok. „Door het dumpen van bloemen voor de klok gaat de klok onderuit. Trouwe klokaanvoerders zijn hier de dupe van.”

Karsten teelt iris, tulp, dianthus Green Wicky en Kiwi Mellow en green trick, helleborus, pioen en violier is hier al langer van overtuigd. Voordat hij zijn mening met het Vakblad deelde reed hij nog langs bij jonge tuinders uit zijn omgeving. Zijn mening werd hierdoor alleen maar versterkt: dumpen op de klok moet voorkomen worden, want het zit het verkoopkanaal – de klok – dwars.

Vorig artikel Weerpaal uit de akkerbouw levert data voor buitenbloemen
Volgend artikel Troonrede: ’€325 miljoen extra voor investering in erfgoed’
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties