’Vooral kansen voor meerlagenteelt in beworteling en opkweek’

Over het algemeen is de afkweek van siergewassen in meerlagenteelt of een klimaatcel lastig rond te rekenen. Onderzoekers zien wel goede mogelijkheden voor de opkweek van uitgangsmateriaal. „De opkweek is een dure fase in de teelt”, zegt Leo Marcelis, hoogleraar Tuinbouw en Productfysiologie bij Wageningen UR. „Als je de uniformiteit kunt verhogen, dan kun je meer winst behalen. Dat geldt ook als je de uitval kunt terugbrengen. En de opkweek is een fase waarin relatief weinig licht nodig is.”

De sierteelt is zeker een interessante markt, ziet Martin Veenstra, sales engineer bij Certhon, fabrikant van groeicellen. „Met name voor de bewortelingsfase en de opkweek. Daar zijn snel stappen te zetten.” Er draaien al enkele projecten in de sierteelt. „Dergelijke trajecten hebben echter veel tijd nodig.”

Welke gewassen tonen interesse in de opkweek in meerlagenteelt? En hoe zijn de ervaringen daarmee? Lees het in Bloemisterij 27 of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties