‘Waarom moet een hele sector anders gaan werken?’

Bij Royal FloraHolland zitten er grote veranderingen aan te komen. De veiling gaat in december over op 100% Floriday en de EAB zal gaan verdwijnen. „Het kan toch niet zo zijn dat een hele sector anders moet gaan werken door een aangescherpte wetgeving?”, vraagt eigenaar Rene Fransen van Ai2 zich af. Ai2 krijgt niet te maken met PSD2.

De wet PSD2 beschrijft dat klanten moeten kunnen controleren wat er afgeschreven wordt. FloraHolland heeft ook met deze wetgeving te maken door haar wijze van afrekenen. Door 100% via Floriday te gaan handelen en kopers de order te laten doen voldoet FloraHolland straks aan de aangescherpte eisen. „Floriday is niet het doel, maar is een middel geworden”, vindt Fransen. Hij vervolgt: „De hele sector moet zich aanpassen. Je praat over 5000 bedrijven die anders moeten gaan handelen. Er moeten toch oplossingen te bedenken zijn die simpeler zijn?”

Ai2 werkt met SEPA-incasso. Zij krijgen dan ook niet te maken met psd2. „Er verandert hier niks.”

Benieuwd naar het hele interview en de reactie van FloraHolland? Lees de digitale versie nu alvast hier.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem Geleijn
Willem Geleijn
2 jaren geleden

Als we de veiling als betaalsysteem gaan zien vallen de aanpassingen aan de (web) platforms wel mee! LogiCAB en ShopsIN bieden deze mogelijkheid binnenkort.