Westland krijgt PvdA-burgemeester: Bouke Arends

Glastuinbouwgemeente Westland krijgt een PvdA-burgemeester. Bouke Arends (52) is gisteren door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. Arends, nu nog wethouder in Emmen, wordt naar verwachting op 18 december benoemd en beëdigd.

Vorig jaar haalde Arends het landelijke nieuws toen hij als waarnemend burgemeester van Emmen het lokale clubhuis van de motorclub No Surrender sloot. In verband met bedreigingen die hij naar aanleiding daarvan kreeg, dook hij een aantal weken onder in Schotland.

Bouke Arends (foto: gemeente Westland)

De politieke loopbaan van Arends begon in 1987 toen hij als twintigjarige in Emmen gemeenteraadslid voor de PvdA werd. Van 2002 tot 2010 was hij voorzitter van de Emmense PvdA-fractie en sinds 2010 wethouder en loco-burgemeester van Emmen.

Relativeringsvermogen
De Vertrouwenscommissie omschrijft Arends als een persoon die past bij de bevolking van Westland: nuchter, zonder gevoelens van anderen uit het oog te verliezen, en bereid om de handen uit de mouwen te steken. „Een kandidaat die weet waar het om gaat, relativeringsvermogen heeft en een duidelijk rolbesef aan de dag legt”, aldus de commissie.

Voordat hij wethouder werd, was Arends werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van de Rijnbrink Groep in Nijverdal, een provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken en culturele organisaties. Arends heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool Drenthe en volgde een studie openbaar bestuur aan de TU Twente.

Arends volgt Agnes van Ardenne op, die sinds het vertrek van Sjaak van der Tak in oktober 2017, waarnemend burgemeester van Westland was.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties