Westlandse tuinders tekenen voor waterzuiveringscoöperatie

In het Westland hebben 60 tuinbouwbedrijven gekozen om collectief de waterzuivering te organiseren. Daartoe hebben de kwekers uit Monster en ‘s-Gravenzande de Coöperatie Tuinbouw Water Zuivering De Vlot U.A. opgericht. De overeenkomsten voor het lidmaatschap worden vrijdag 7 april getekend.

De leden tekenen een zuiveringsovereenkomst met een looptijd van 15 jaar en stemmen daarmee in met het organiseren van een collectieve waterzuivering, zo heeft de nieuwbakken vereniging bekendgemaakt. De waterzuivering gaat voor ongeveer 160 hectare aangemelde glas voor € 1.100 per hectare per jaar het water zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

De zuivering wordt aan de bestaande CAD-systemen in het Westland (Centrale Afvoer Drainagewater) voor de tuinbouwgebieden Raaphorst-Tiend, Waalblok en Lange Stucken gekoppeld. Het gebied is daarmee klaar voor de toekomst en loopt ver voor op de regelgeving, benadrukt TWZ De Vlot. De tuinders laten in de verklaring weten met deze stap ‘gezamenlijk een oplossing te willen creëren voor de waterzuivering en daarmee een grote bijdrage leveren aan een beter milieu’.

Eind dit jaar moet de zuivering het eerste gezuiverde water gaan leveren. Voorzitter van de coöperatie is Laurens van der Lans, chrysantenkweker in ‘s-Gravenzande.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties