Erfgoedhovenier Paul Verkuijl overleden

  Naar nu blijkt is maandag tijdens werkzaamheden in Naarden erfgoedhovenier Paul Verkuijl van landschapsarchitectenbureau Debie & Verkuijl verongelukt. Het bedrijf was sinds 2016 vestingbeheerder op de Naarder-Vesting.

  Via de website van het bedrijf en een nieuwsbrief heeft zakenpartner en echtgenote Patricia Debie het overlijden bekendgemaakt. Het bedrijf zal de komende tijd mogelijk minder goed bereikbaar zijn.

  Afgelopen maandag raakte Verkuijl tijdens maaiwerkzaamheden na een val van de kademuur te water. Hij werd door hulpverleners uit het water gehaald en gereanimeerd. Later die dag is hij in het ziekenhuis overleden.

  Groen erfgoed

  Debie & Verkuijl is gespecialiseerd in groen erfgoed. Naast beheerder op de Naarder-Vesting is het bedrijf onder andere tuinbaas op buitenplaats Trompenburg. Verkuijl was daarnaast mede-initiator bij de oprichting van de Vereniging van Erfgoedhoveniers en vanaf 2010 voorzitter.

  Verkuijl (rechts) tijdens de groenrondetafel-discussie op GrootGroenPlus. (Foto: Hortipoint)

  Ook was Verkuijl betrokken bij de discussies over groen erfgoed, zoals over de toepassing van Ilex als vervanger van Buxus op Paleis het Loo. Zo deed hij mee aan de groenerondetafel-discussies op boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus en organiseerde hij met de Vereniging van Erfgoedhoveniers het Buxussymposium op Paleis het Loo.

  Paul Verkuijl is 52 jaar geworden.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Tjeerd van der Schee
  Tjeerd van der Schee
  4 jaren geleden

  Heftig nieuws! Patricia, collega’s, familie en vrienden: gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst in deze vreselijke tijd.