Extra subsidie Noord-Brabant voor vergroenen schoolpleinen

Er komt nog eens €1 miljoen extra voor de vergroening van schoolpleinen in de provincie Noord-Brabant. De subsidieregeling wordt bovendien verlengd tot december 2022.

Brabantse scholen maken massaal gebruik van de subsidieregeling voor het vergroenen van schoolpleinen. Om die reden wordt het subsidieplafond verhoogd tot €3,5 miljoen; goed voor minimaal 250 groene schoolpleinen.

Enthousiasmeren

In januari van dit jaar besloten de provincie, de vier Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten hun krachten te bundelen om zoveel mogelijk Brabantse scholen en gemeenten te enthousiasmeren voor het vergroenen van hun schoolpleinen. De provincie trekt er €2,5 miljoen voor uit; de vier partners samen € 1 miljoen.

De belangstelling voor de subsidieregeling is vanaf het begin groot geweest. Veel gemeenten hebben in hun bestuursakkoorden extra financiële middelen opgenomen voor het vergroenen van schoolpleinen en pakken een actieve rol richting de scholen. De verwachting is dan ook dat het tempo van aanvragen hoog blijft.

Bekijk een video van de provincie Noord-Brabant over het vergroenen van schoolpleinen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties