Ga mee met Sanne Horn naar de Rijksmuseumtuin

Het ontwerpinstituut organiseert op 19 mei een excursie naar Amsterdam. Beplantingdeskundige Sanne Horn gidst de deelnemers langs haar ontwerp van de Rijksmuseumtuin. ’s Middags is het de beurt aan Hans Homburg om alles te vertellen over het Vondelpark.

De tuin van het Rijksmuseum van architect Cuypers en het Vondelpark van Zocher zijn beide iconische groene plekken in het stedelijk weefsel van Amsterdam. Bij de renovatie van het Rijksmuseum waarbij ook de tuin op de schop ging, heeft beplantingsdeskundige Sanne Horn het beplantingsplan ontworpen. Tuin en Landschap publiceerde eerder het artikel ’Rembrandt in Rijksmuseumtuin’ over het bollenplan van Horn.

Vondelpark

Hans Homburg kent het Vondelpark op zijn duimpje. Hij fotografeert en tekent in het park, heeft acht wandelroutes ‘Door het Vondelpark’ beschreven en twee klassieke boekjes over het Vondelpark als digitale publicatie uitgegeven: In het Vondelpark uit 1901 en Ons Gouden Vondelpark 1914. Vogels, planten, mensen, hij kent ze allemaal in het Vondelpark, een wandeling met hem laat je anders naar het bekende park kijken.

Aanmelden

De excursie begint om 9.00 uur in het Concertgebouw Café. ’s Morgens wordt de Rijksmuseumtuin bezocht en ’s middags het Vondelpark. U kunt zich opgeven via info@ontwerpinstituut.nl. Kosten bedragen €65. Als u zich inschrijft voor de tiendaagse cursus ’Ontwerpen met beplanting’ van Sanne Horn (start 20 september 2017) start, dan biedt het ontwerpinstituut deze excursie u gratis aan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties