Team Yuverta Houten wint finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

  De finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022 is gewonnen door het team van Yuverta Houten. Nathan den Besten en Jorn Houdijk mogen zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022 noemen.

  In totaal namen vier teams van mbo-studenten van 8 tot en met 10 maart deel aan deze finale, die werd gehouden tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Het team van Aeres Velp werd tweede, Yuverta Nijmegen derde en Zone.college Doetinchem vierde.

  John Koomen, vicevoorzitter van Koninklijke VHG (links), reikte de prijzen uit en feliciteerde alle deelnemers. VHG organiseert de wedstrijden om meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat hovenier een veelzijdig beroep is. (Foto: VHG)

  Ruim voldoende

  Alle teams scoorden een ruime voldoende. Het winnende team onder leiding van coach Mark van Noppen leverde een net iets betere teamprestatie. De samenwerking was prima en de beplanting erg goed. Alle studenten hebben enthousiast gewerkt en leverden mooie resultaten af. Dat werd door de vele vaktechnische bezoekers van de beurs zeer gewaardeerd.

  Machtige ervaring

  Nathan den Besten van het winnende team vond het een machtige ervaring. „Jorn Houdijk en ik zijn al langer vrienden. We zijn voor deze wedstrijd bij elkaar gekomen en dat pakte geweldig uit. Johan is beter in houtwerk, ik in de beplanting. Zo vullen we elkaar heel goed aan. Het was een tuin met bijzondere onderdelen. Heel leuk om te maken en met een mooi eindresultaat.” Nathan volgt de mbo-opleiding niveau 3 voor hovenier. Hij hoopt deze zomer zijn diploma te halen en gaat dan fulltime aan de slag met zijn eigen bedrijf.  

  Niveau hoog

  De jury beoordeelde de deelnemers op onderdelen als nauwkeurig en netjes werken, samenwerking, communicatie en veiligheid. Het niveau was hoog, alle vier de teams maakten hele mooie tuinen. De vlonder van bamboehout was het lastigste onderdeel. Nauwkeurig meten leverde de winnaars op. De wedstrijd was een belangrijke publiekstrekker op De Groene Sector Vakbeurs. Alle studenten beleefden een uniek leermoment en deden onvergetelijke ervaringen op. Voor hun loopbaan en vakmanschap is dit een enorme stimulans.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  gate.io türkiye
  9 maanden geleden

  I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.