Honderdste diploma Kleurkeur uitgereikt

Vorig jaar werd Kleurkeur geïntroduceerd. Hiermee kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers laten zien dat rekening houden met biodiversiteit bij beheer van bermen en groenstroken. Deze winter zijn de eerste cursussen gegeven en inmiddels hebben de eerste honderd cursisten met succes het examen gedaan.

Er is veel vraag naar een goede omschrijving van ecologisch bermbeheer. Wat houdt het in en waar moeten mensen op de trekker rekening mee houden? Dergelijke vragen worden geregeld gesteld aan De Vlinderstichting, bijvoorbeeld vanuit infrabeheerders in de Green Deal Infranatuur, overheden en aannemers.

Ecologisch bermbeheer

Kleurkeur omschrijft kwaliteitseisen die een goede uitvoering van ecologisch bermbeheer waarborgen. Het werken met Kleurkeur kan dan ook worden beschouwd als een constructieve bijdrage aan het behoud en herstel van de Nederlandse biodiversiteit.

Inmiddels zijn er al veel cursussen gegeven, zowel met open inschrijving als ‘incompany’ bij gemeenten en aannemersbedrijven. De cursus wordt afgesloten met een examen en al meer dan honderd mensen hebben dat succesvol gemaakt.

Kennisdag

Op 18 maart is er een kennisdag waarvoor iedereen zich op kan geven. Hier wordt onder andere ingegaan op mozaïekmaaien, de eikenprocessierups en hoe je de collega’s mee kunt krijgen in een natuurvriendelijker beheer. Het programma staat op de website van De Vlinderstichting. Daar staat ook een link om je op te geven.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties