Inspiratie voor het oprapen

In een heerlijke vakantieroes zit ik momenteel achter mijn laptop. Helemaal vol van de verschillende indrukken van drie weken toeren door Frankrijk. Tent in de koffer, en mijn vriend naast me. Wat wil een mens nog meer?

Op de bonnefooi, zien we wat op ons pad komt. Terugblikkend blijkt dat, naast helemaal niks doen, ontzettend veel. Van de mooiste wandelingen op uitgedoofde vulkanen en weelderig begroeide kloven waar ik allerlei ‘tuinplanten’ ontwaarde, groeiend in hun natuurlijk habitat. Van bleke hemelsleutel (Sedum telephium subsp. maximum) tot een bijzonder paars-geel bloeiende plant, wat na raadplegen van een hulplijn paarse hengel (Melampyrum nemorosum) bleek te zijn.

Terugrijdend door het Franse platteland stuitten we op een oud 12e eeuws kerkje, waarvan het plafond compleet beschilderd was met naïef getekende personen, engelen, (fantasie)dieren en planten waar je er toch vele van kunt herkennen. Veel Franse steden zijn bezig met de aankleding van hun buitenruimte onder het label ‘Ville Fleurie’. Mooie, uitbundige, verrassende, al dan niet eenjarige plantencombinatie tooien bruggen en pleinen.

Daarbij viel Reims, dat verschillende groene assen door de stad recent heeft aangepakt, extra op. Verblijven, sporten en spelen lopen daarbij op een ongekunstelde manier in elkaar over. Met een oog voor detaillering en waarachtig goed materiaalgebruik en doordachte beplantingsplannen, waarvan de eerlijkheid me gebied te vermelden dat er wel dringend inboet moet gebeuren. Na wat googelen bleken dit tot voor kort parkeerplaatsen te zijn. Bravo Reims.

Je leest het, de inspiratie lag voor het oprapen. De batterijen zijn weer opgeladen. Laat het werk maar weer komen!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties