Jacqueline van der Kloet zoekt tien ontwerpers

  Beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet en het Ontwerpinstituut zoeken tien ontwerpers voor de inrichting van tien kleurrijke vasteplantenborders in het Apeldoornse Sprengenpark. Samen met de gemeente Apeldoorn zullen de tien worden geselecteerd.

  Het doel van Van der Kloet en het Ontwerpinstituut is om een wandeling in het park te creëren waarbij je langs de tien vasteplantenborders flaneert. Voor de invulling ervan roepen ze ontwerpend Nederland op om hen te helpen. Om een selectie te kunnen maken, vragen ze ontwerpers om een voorbeeldborder van 5 bij 5m in te zenden. Uit de inzendingen wordt dan samen met de gemeente een selectie gemaakt. Tijdens het O’fest in juni gaan de geselecteerden met elkaar aan de slag.

  Royal Mile inspiratie

  Inspiratiebron is de Royal Mile die in 2008 de Jubileumlaan sierde. Jacqueline van der Kloet was tijdens de Triënnale hoofdarchitect en curator van dit succesvolle beplantingsproject. Aan weerszijden van de laan werden tien borders door internationale en nationale beplantingsdeskundigen ingericht. De borders van 5 m breed en 70 m lang volgden elkaar op in kleur.

  „Dit nieuwe initiatief sluit goed aan bij de wens van de gemeente om meer kleur en fleur in de stad te brengen’’, zegt Henk Kuipers, beleidsadviseur openbare ruimte van de gemeente Apeldoorn. Hij benadrukt wel dat het project in het Sprengenpark van een andere schaal is dan de Royal Mile. Wellicht dat in het najaar begonnen kan worden met de aanleg van de borders in het Sprengenpark.

  Meedoen?

  Wilt u meedoen aan dit beplantingsproject? Stuur dan een mail naar info@ontwerpinstituut.nl. U ontvangt dan alle spelregels en voorwaarden.