Kampioenen Tuinaanleg klaar voor Worldskills in Rusland

Dit weekend vertrekken dertig nationaal kampioenen naar Kazan, Rusland voor de 45e editie van de Worldskills, het WK voor beroepen. Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van Wellantcollege Houten gaan de strijd aan voor een medaille in de categorie Tuinaanleg.

In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 27 vakrichtingen waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en hovenier. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Bij het team voor Tuinaanleg zijn dit jaar Wellantcollege Houten en VHG betrokken. De nationaal kampioenen Lucas Muilwijk en Mario Nederlof werken bij respectievelijk Schonewille Hoveniers, Noorden en Vogelaar Hoveniers en Bestratingen, Krimpen aan den IJssel. Zij hebben zich voor de Worldskills gekwalificeerd tijdens de finale van het door VHG georganiseerde NK Tuinaanleg in Den Bosch.

Lucas Muilwijk.
Mario Nederlof.

De Worldskills vinden plaats van 22 t/m 27 augustus. Updates over het WK voor beroepen vindt u op de website van de VHG.

Foto’s: Paul Tolenaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties