Hortipoint Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

  Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

  0

  In januari 2018 vinden op initiatief van de VHG de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land, Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een plaats te veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

  Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap.

  Proces

  Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

  Kwalificatierondes

  De komende kwalificatieronden vinden plaats op:

  -Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; 9 t/m 11 januari
  -Aeres MBO Velp; 19 en 20 januari
  -Lentiz Maasland; 26 en 27 januari
  -Helicon opleidingen MBO Nijmegen; 26 en 27 januari

  Nationale titel

  Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 17 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De vier beste teams vanuit deze kwalificatieronden worden uitgezonden naar de nationale wedstrijd. Deze vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 22 tot en met 25 februari in Den Bosch. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

  Reageer op dit artikel

  avatar