Kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

  Deze maand vinden de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Eén van de voorrondes vindt plaats tijdens de open dagen van het Prinsentuin College op 20 en 21 januari.

  Teams van de aoc’s Wellant College (Dordrecht), Helicon, Edudelta College en Prinsentuin College nemen het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

  Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap.

  Praktijkopdracht
  Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

  Belangstellenden kunnen de deelnemers komen aanmoedigen tijdens de open dagen: vrijdag 20 januari van 17–21 uur en zaterdag 21 januari van 10–14 uur.

  Nationale finale
  Het winnende team gaat naar de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee, van 16 februari tot en met 19 februari in Den Bosch. De winnaar op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.