Gelderland legt Natuurbeheerplan ter inzage

Het Natuurbeheerplan van de provincie Gelderland is vanaf 31 maart inzichtelijk. Het plan is in te zien tot 11 mei. Het Natuurbeheerplan is vorige maand vastgesteld. Het geeft een beeld van de kant waar de provincie naartoe wil met het Gelders Natuurnetwerk (GNN). Zo worden onder meer de doelstellingen voor natuursoorten, subsidies en nieuw te ontwikkelen natuur geformuleerd.

De doelstellingen van het provinciebestuur zijn ook inzichtelijk gemaakt in een digitale kaart. Reacties op het plan kunnen digitaal dan wel schriftelijk naar de provincie worden gestuurd. Ook is het mogelijk om de plannen op het provinciehuis in te zien. In verband met het coronavirus moet daarvoor vooraf een afspraak worden gemaakt. De contactgegevens hiervoor zijn te vinden op de site van de provincie.

Provinciale bossenstrategie

Er komt de laatste tijd veel groen nieuws uit Gelderland. Eerder dit jaar presenteerde de provincie al het Uitvoeringsprogramma Bomen en Bos. Dit is een provinciale Bossenstrategie, die aansluit bij landelijke strategie van het Rijk en alle provicies. Daarnaast kent Gelderland ook het initiatief Challenge Groene Icoonprojecten. De beste Gelderse initiatiefnemers van vergroening of het klimaatadaptief maken van de omgeving, krijgen eind dit jaar een bedrag om hun creatieve plannen uit te voeren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties