Hortipoint Nieuw bestuur Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken

  Nieuw bestuur Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken

  0

  Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken heeft een nieuw bestuur. VHG-directeur Egbert Roozen wordt voorzitter en tijdelijk penningmeester. Kasper Spaan, programmamanager bij Waternet en Rainproof, wordt secretaris voor de stichting.

  Het nieuwe bestuur van Stichting Green Deal Groene Daken: Kasper Spaan (links) en Egbert Roozen.

  In 2014 nam Leven op Daken het initiatief voor de Green Deal Groene Daken om het maatschappelijk verdienmodel van groene daken samen met andere belanghebbenden te ontwikkelen. Ruim veertig partijen uit de bouw, hoveniers, gemeentes, waterschappen, Rijksoverheid en kennisinstellingen werken samen op zeven terreinen, zoals het vergroenen van belastingen, facts & values en waardering in gebouwlabels.

  Kennis

  Alle partijen hebben baat bij meer en betere groene daken, en hebben daarom de handen ineen geslagen. De partners delen hun kennis, doen onderzoek en agenderen aanpassing van wetten en regels waar nodig.

  In oktober tekenden zes nieuwe partners voor de Green Deal. Het is de bedoeling dat Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken zich de komende periode ontwikkelt tot een nationaal platform voor het stimuleren van multifunctioneel gebruik van de Nederlandse daken.

   

  Reageer op dit artikel

  avatar