Nieuwe cursus: ontplooiing als ontwerper

Bij het Ontwerpinstituut kunt u dit najaar de cursus ’Ontplooiing als ontwerper’ volgen. Op vijf opeenvolgende dinsdagen komen vijf grote thema’s aan bod die volgens het instituut bijdragen aan de hoge artistieke ontwikkeling van de tuinontwerper. Ze zijn stuk voor stuk onderdeel van het begrip ’tuinarchitectuur’.

Ware tuinarchitectuur ontstijgt het programma van eisen zoals dat bij een opdracht wordt gegeven, aldus het instituut. De tuinontwerper creëert een wereld, die niet alleen de tuin- of terreinbezitter behaagt en het programma herbergt, maar tevens een natuurlijke wereld vormt voor flora en fauna, met een welgekozen esthetiek en inhoudelijke ruimtebeleving. „Dit zijn eisen die de opdrachtgever niet expliciet vermeldt, maar die tot de taak en bekwaamheden van de tuinontwerper behoren.”

Tuinkunst

Tijdens de lessenreeks die op 24 oktober begint, komen veel voorbeelden uit de tuinkunst en andere kunsten aan bod. Daarnaast zullen de cursisten getraind worden hoe zij een opdracht creatief kunnen benaderen. Ook zal dieper ingegaan worden op enkele belangrijke tuin- en parkontwerpers uit de westerse wereld. Docent is Michel Lafaille; meer informatie vindt u via www.ontwerpinstituut.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties