O’Fest geopend met presentatie gloednieuwe belangenvereniging

  De kersverse voorzitter Bart Hoes presenteerde op maandagavond 12 juni de nieuwe belangenvereniging OVTP (Ontwerpers Vereniging Tuin en Park) in Apeldoorn. Daarmee werd de week van het O’Fest ingeluid.

  Doel van de vereniging is om de belangen te behartigen van de professionele ontwerpers van de kleine schaal, de maat van tuin en park. „De laag van ontwerpers onder de stedebouwers en landschappers. Die laag die dikwijls onder het maaiveld blijft’’, aldus Hoes. „De solitaire werkbijen, die weinig zichtbaar zijn.’’ Dat is dan ook een van de belangrijkste doelen van de OVTP, om het vak van de ontwerper van de kleine schaal meer voor het voetlicht te brengen. „De OVTP vormt een podium voor de leden om naar buiten te treden.’ Daarnaast is de vereniging een plek ’waar je beroepsmatig lief en leed kunt delen.’

  Behalve de focus op de leden, richt de OVTP zich ook op de markt aldus voorzitter Hoes. Zo wil de vereniging actief bijdragen aan vernieuwing van het vakgebied en hoopt ze een kruisbestuiving tussen diverse culturele, economische en maatschappelijke organisaties te bewerkstelligen. De vereniging heeft een bestuur ingesteld van zeven leden. Naast voorzitter Hoes zijn dat: Angela Warmerdam (secretaris), Lianne Peters (penningmeester), Laura Knoops (startende ondernemers), Akke Huppertz (gemeente relaties), Jan Willem Noom (onderwijs) en Sjaak Willemstein (natuur, milieu, duurzaamheid). Michel Lafaille is uitvoerend directeur. Aanmelden kan via www.ovtp.nl.

  O’Fest

  Met de presentatie van de OVTP is het O’Fest geopend. Het festival van het tuinontwerp vindt plaats in Apeldoorn. Tot en met zaterdag 17 juni vinden nog diverse workshops, excursies en lezingen plaats. Kijk voor het volledige programma op de website van het O’Fest.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties