OKRA sluit zich aan bij Stichting De Groene Stad

OKRA landschapsarchitecten heeft zich onlangs aangesloten bij Stichting De Groene Stad. Hiermee is nu ook de architectuursector vertegenwoordigd in het partnernetwerk. Doel is de positionering van groen binnen de bebouwde omgeving.

Mededirecteur Wim Voogt: „De Groene Stad en haar internationale partners zijn voor OKRA een belangrijk netwerk. Door de gedeelde focus op gezonde verstedelijking, klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuurinclusiviteit kunnen we het belang van groen op nationaal en internationaal niveau samen meer op de kaart zetten.”

Vergroenen stedelijke omgeving

Leon Smet, secretaris van Stichting De Groene Stad, sluit zich hierbij aan: „Met ons partnernetwerk helpen we zo veel mogelijk organisaties bij het vergroenen van de stedelijke omgeving. Dit gebeurt bij een deel van onze partners, zoals gemeenten, maar ook door onze partners, waaronder kwekers en nu dus ook OKRA.”

OKRA staat bekend om strategische, visionaire ontwerpen waarin prangende vraagstukken worden geadresseerd. Denk aan klimaatbestendigheid en hittebestrijding, nieuwe vormen van mobiliteit, en circulaire ontwerpen waarin efficiënt wordt omgegaan met grondstoffen, energie en water.

In Tuin en Landschap 22 staat een uitgebreid artikel over de Grotestraat in Nijverdal waarvoor OKRA genomineerd werd voor de European Green Cities Award.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties