Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start

De prijsvraag Panorama Lokaal is van start gegaan. Ontwerpers kunnen zich aanmelden om een van de zeven woonwijken aan de rand van de stad klimaatbestendig te maken.

Klimaatbestendig en leefbaar
Eind oktober werden de zeven woonwijken bekendgemaakt. Het gaat om Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort. De zeven wijken dateren uit de jaren 60, 70 en 80 en zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Het moeten klimaatbestendige en leefbare wijken worden.

Zeven prijsvragen
Iedere locatie is een aparte prijsvraag. Lokale coalities van gemeenten, woningcorporaties, waterschappen, bewoners en anderen formuleerden een ontwerpvraag en dagen nu multidisciplinaire ontwerpteams uit om deel te nemen. Elk team moet minimaal een ontwerper hebben die staat ingeschreven in het architectenregister. Meer informatie over de locaties, de opgaven in de wijken en het reglement, vind je op Panorama Lokaal.

Teamleden gezocht?!
Zoek je mensen om je team compleet te maken? Schrijf je dan in op de matchingssite van Panorama Lokaal. Je kunt een oproep plaatsen en zoeken in de profielen van andere mensen.

Drie teams per locatie
Per locatie worden maximaal drie teams geselecteerd voor de ontwerpfase. Deze teams gaan tussen februari en april 2020 aan de slag. Elk geselecteerd team ontvangt een vergoeding van €10.000 excl. btw. In het voorjaar wijst een jury per locatie één winnend team aan. De winnaars worden op 24 juni 2020 bekendgemaakt. De ambitie van de uitschrijvers van de prijsvragen is om een vervolg te geven aan de uitkomsten. Daarnaast komt er een tentoonstelling en een publicatie van de inzendingen.

Panorama Lokaal is een initiatief van het College van Rijksadviseurs.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties