Prijzen voor Nederlandse ontwerpers op Philadelphia Flower Show

  Ontwerpers Nico Wissing, Bart Hoes en Carrie Preston zijn in de prijzen gevallen op de Amerikaanse Philadelphia Flower Show (11 t/m 19 maart).

  De showtuin van Nico Wissing is het meest gelauwerd. Allereerst werd hij door de jury van de Pennsylvania Horticultural Society bekroond met een gouden medaille voor het unieke ontwerp en de beplanting. Daarnaast ontving Wssing een zilveren trofee voor de op één na beste tuin van de gehele show. Ook was de American Horticultural Society Environmental Award voor hem.

  In zijn tuin geeft Wissing de natuur ruim baan door het regenwater af te koppelen. Qua beplanting heeft hij een mix toegepast van gecultiveerde soorten en wilde planten. Onder meer de gebogen houten vlonder en het wilgennest boven de grote waterpartij vielen in de smaak.

  Foto: Nico Wissing

  Bijzonder plantgebruik

  De tuin van Bart Hoes is voor zijn plantgebruik bekroond met de Special Achievement Award of the Garden Club Federation of Pennsylvania. In zijn urban jungle heeft hij sierplanten gecombineerd met eetbare planten. De jury van de Pennsylvania Horticultural Society bekroonde zijn tuin met een zilveren medaille.

  Foto: Bart Hoes

  Carrie Preston kreeg voor haar stinzentuin een zilveren medaille van de Pennsylvania Horticultural Society. Daarnaast ontving ze The Governor’s throphy voor haar ontwerp. In haar showtuin heeft ze een tapijt van typisch Nederlandse stinzenplanten aangelegd, aangevuld met inheemse Amerikaanse soorten. Een bijzonder element in de tuin is het raster hekwerk van Lace Fence, daarin zijn met fijnmazige kettingen patronen van Tulipa sylvestris en Anemone blanda verwerkt.

  Foto: Jolanthe Lalkens

  ’Holland, flowering the world’ is het thema van de 188e editie van de Philadelphia Flower Show (11 t/m 19 maart). het is het grootste en oudste tuinbouwevenement van de Verenigde Staten en wordt georganiseerd door de Pennsylvania Horticultural Society.