Themabijeenkomst over Groene Verstedelijking

Op de themabijeenkomst Groene Verstedelijking op dinsdag 18 april worden overzichten gepresenteerd van bestaande onderzoeken naar ‘de meerwaarde van groen’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door De Groene Stad en de Provincie Zuid-Holland.

De huidige trend van het vergroenen van de stedelijke leefomgeving begint steeds meer vorm te krijgen in beleidsstukken en in de manier waarop overheden werken aan vergroening, aldus de organiserende partijen. De Groene Stad en de provincie Zuid-Holland zien hierin een kans om groen integraal mee te nemen in de planvorming.

Om overheden en bedrijven te ondersteunen bij de verstelijkingsopgave biedt De Groene Stad een actueel overzicht van relevant wetenschappelijk onderzoek. Tijdens deze themabijeenkomst worden enkele onderzoeken uitgelicht door verschillende sprekers.

Het programma
Dr. Wim Timmermans zal vertellen over ‘De stad als biotoop’. Landschapsarchitect Niek Roozen spreekt over ‘Verstedelijking en natuur’ en Arie Cees de Jong, manager Stadsbeheer van de gemeente Zoetermeer zal uitleg geven over ‘De praktijk van het groenbeleid in verstedelijkt gebied’.

De themabijeenkomst wordt in de Statenzaal van het Provinciehuis aan de Zuid-Hollandlaan vanaf 13:30 uur. Het officiële deel begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden kan via info@degroenestad.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties