Stichting de Groene Stad organiseert workshop biodiversiteit op de Dag van de Stad

’Groen’ is een belangrijk thema tijdens de Dag van de Stad, op 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Welke planten en dieren verwelkomen we wel en welke niet in de stad en vooral: welke inzet is er nodig om de gewenste biodiversiteit te realiseren, welke zijn de randvoorwaarden? Deze en dergelijke onderwerpen komen aan de orde tijdens een werksessie, georganiseerd door stichting De Groene Stad.

Deelnemers aan de discussie zijn mensen uit de wetenschap en praktijk, zoals Robbert Snep van Wageningen Environmental Research, Jacqueline Baar van Biomygreen en een stadsecoloog van een grote gemeente. In beginsel zijn alle bezoekers aan de Dag van Stad in Werkspoorkathedraal op 30 oktober welkom in het themapaviljoen van De Groene Stad met als enige restrictie: vol is vol. De Workshop Biodiversiteit begint om 14.00 uur in het paviljoen van De Groene Stad en zal ongeveer 45 minuten duren.

De Groene Stad
Wat betreft de bewustwording van het belang van vergroening van steden speelt stichting De Groene Stad een belangrijke rol. De Groene Stad geeft al jaren voorlichting, belicht succesvolle praktijkvoorbeelden en deelt nieuw wetenschappelijk inzichten met beleidsmakers, politici en bestuurders. De Groene Stad stimuleert op deze manier een grotere, effectieve inzet van groen in onze steden. Zie hiervoor de website of volg de stichting op Facebook.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties