Horticoop lijft waterzuiveraar Agrozone in

Horticoop heeft Agrozone ingelijfd. Het bedrijf uit Loenen, dat waterzuiverings- en ontsmettingssystemen ontwikkelt op basis van ozon, gaat onder de hoede van de tuinbouwcoöperatie als zelfstandige onderneming verder.

Dit hebben de partijen maandag bekendgemaakt. Agrozone is voor Horticoop interessant, want het zuiveringssysteem van het bedrijf was als eerste in Nederland goedgekeurd en toegelaten voor gebruik in de tuinbouw. Dit met het oog op het verplicht zuiveren van spuiwater van gewasbeschermingsmiddelen per 1 januari 2018. Bovendien voldoet dit systeem als enige aan de Europese toelatingseisen, claimt Horticoop.

Binnen Horticoop kan Agrozone profiteren van het distributie- en installatienetwerk van de coöperatie. laat Cees de Haan, directeur van Agrozone, in een verklaring weten. Bovendien krijgt het via Horticoop sneller en beter toegang tot de binnen- en buitenlandse markt. Agrozone blijft ook hun producten leveren via de bestaande dealers en installateurs.

Igo Janssen, algemeen directeur van Horticoop, laat in het bericht weten dat Agrozone past in de strategie van het bedrijf om onderscheidende technieken en technologieën aan de klanten te leveren.